Moderne jaren ’30

In Amstelveen hebben we een uitbreiding en renovatie ontworpen van een prachtige jaren ’30 hoekwoning. Dit project combineert moderne functionaliteit met de authentieke charme van de oorspronkelijke architectuur, ontworpen door Jan Wils. Deze ingrijpende make-over voorziet in de hedendaagse behoeften van een modern gezin, terwijl het de geliefde sfeer en romantiek van de jaren ’30 behoudt en accentueert.

Locatie
Amstelveen

Programma
Luxe hoekwoning

Grootte
130 m2

Deze luxe hoekwoning van 130m² in Amstelveen heeft een complete transformatie ondergaan, met een uitbreiding en een volledige interieurmake-over. De opdrachtgever had een duidelijke visie: de woning moest worden vergroot en aangepast aan de moderne levensstijl, zonder de oorspronkelijke charme te verliezen.

Hoogtepunten van het Project
Een van de meest opvallende elementen van de renovatie is de prachtige, grote driedelige minimalistische schuifpui die de uitbreiding van de woning met de tuin verbindt. Deze schuifdeuren brengen overvloedig licht binnen en zorgen voor een maximale openheid van de ruimte.

Uitdagingen en Oplossingen
Een belangrijke uitdaging was het vinden van passende gevelstenen voor de uitbreiding. We hebben ervoor gekozen de stenen van de oude woning zorgvuldig te reinigen en hergebruiken. Dit heeft geleid tot een naadloze integratie van de nieuwe uitbouw met de bestaande structuur, alsof de aanbouw er altijd al was.

Behouden Authentieke Details
Het huis, oorspronkelijk ontworpen door de bekende architect Jan Wils, belichaamt de geliefde jaren ’30 sfeer. Dit hebben we behouden en geaccentueerd, bijvoorbeeld met de prachtige glas-in-lood ensuite deuren tussen de woonkamer en de keuken.

Moderne Aanpassingen
De renovatie voorzag ook in een grotere keukenruimte om gasten te kunnen ontvangen. Het voormalige schuurtje is volledig opgenomen in de aanbouw, wat ruimte creëerde voor een bijkeuken/berging. Het keukeneiland in het midden van de ruimte, met zijn ronde vormen en dakraam erboven, zorgt voor een stijlvolle en functionele ruimte die veel natuurlijk licht binnenlaat, zelfs op regenachtige dagen.

De oriëntatie van de woning is een kwartslag gedraaid, daarvoor was een forse constructieve ingreep nodig.

Kleurenpalet en Interieur
Het nieuwe kleurenpalet van zowel het interieur als het exterieur is geheel in lijn met de oude situatie van de woning, waardoor de renovatie een harmonieuze mix is van oud en nieuw. De zorgvuldig gekozen kleuren en materialen dragen bij aan de warme, uitnodigende sfeer die perfect aansluit bij het gezinsleven.