Drie-in-één
CPO Centrumeiland

De bouw voor het door ons ontworpen woongebouw op ‘Centrumeiland’ in IJburg is begonnen. IJburg is een nieuw stuk land in het open water van het IJmeer naast Amsterdam. Dit nieuwe stukje stad op IJburg wordt echt fan- tastisch. Het heeft een goede vibe, de Amsterdamse mentaliteit, maar het is een stuk ruimer en dichter bij de natuur dan de rest van de stad.

Locatie
Centrumeiland, IJburg, Amsterdam

Programma
Woongebouw, 3 appartementen

Grootte
560 m2

In dit project hebben we één gebouw ontworpen voor drie gezinnen met elk hun eigen dubbelhoge appartement. Alle appartementen krijgen een eigen verbinding met buiten: één appartement heeft een eigen tuin op de begane grond en de twee andere hebben grote balkons aan de achtergevel en groene tuinen op het dak. Eén appartement heeft 12,5 meter schuifpuien naar de binnentuin en een ander appartement heeft een 6 meter hoog raam met uitzicht op natuurgebied ‘de Diemer 5-hoek’.

De ‘drie huizen’ zijn duidelijk herkenbaar aan de voorzijde omdat de gevels van de drie huizen ver- schillend zijn gematerialiseerd. De verschillende natuurlijke materialen werken goed samen om zo toch één gemeenschappelijke gevel te creëren. De combinatie van geprofileerde keramische steen, bamboe gevelbekleding en mineraal stucwerk zorgt voor een subtiele en aangename uitstraling van de voorgevel.

Het project wordt klimaatbestendig met opvang van regenwater en krijgt geothermische verwarming en koeling met als bron de funderingspalen. Aan de achtergevel krijgt het gebouw een duurzame bamboe gevelbekleding en een stoere houten pergola.